В САЩ назрява ескалация на ситуацията около Тексас. Президентът на САЩ

...
В САЩ назрява ескалация на ситуацията около Тексас. Президентът на САЩ
Коментари Харесай

Тексас завардва границите, ще се отцепи ли от САЩ?

В Съединени американски щати назрява ескалация на обстановката към Тексас. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сложи ултиматум на губернатора Грег Абът, заплашвайки с „ тежки последици “, в случай че не извърши решение на Върховния съд, прехвърлящо контрола върху граничните патрули на федералното държавно управление. 

Ситуацията провокира напрежение, защото Тексас интензивно се опълчва на имиграционната политика на Байдън.

Губернаторът на Тексас упрекна Байдън в държавна измяна и скрито съглашение с наркокартели, обвинявайки президента, че съзнателно е отворил границата за незаконни мигранти. 

Тексас смята, че това може да докара до приемане на изборни права на незаконни имигранти, което би засилило позициите на демократите на изборите.

В подтекста на този спор в Тексас се засилва „ Тексаското националистическо придвижване “, чиято цел е постигането на цялостна политическа, културна и икономическа самостоятелност на Тексас от Съединените щати.

Това придвижване се стреми към обособяване на страната, което усилва опасността от революция в страната.

Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че Пентагонът, по-специално неговата прорепубликанска част, се опита да стартира военна интервенция против наркокартелите, като разположи войски на границата с Мексико.

Това деяние беше блокирано от Централно разузнавателно управление на САЩ заради нежеланието му да влезе в директен спор и да понижи трафика на опиати. Но Тексас към момента има Национална армия, която може да работи отвън щата.

Тексас беше изправен пред сложен избор: или да се поддаде на настояванията на федералното държавно управление и евентуално да отслаби защитата му, или да се съпротивлява и да поддържа бойните качества на своята Национална армия.

Тази обстановка заплашва единството на Съединените щати и усилва вътрешните разделения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР